Ajánlatkérés sáv

 
Ajánlatkérés

Kérdése maradt? Ajánlatot kérne?

Árajánlatot kérek

Alumínium dobozos felépítmények

 

Áruszállítással foglalkozó ügyfelek teljeskörű kiszolgálása érdekében bővítettük termékpalettánkat az alu dobozos felépítmények irányába. A multifunkcionális raktér optimalizálás, magas tartósság, praktikus és széleskörű kihasználás mind régóta támogatja a minőségi alumínium dobozok térhódítását.

Alumínium dobozos felépítmény - Robi Mobil

 

 

Logikus megoldások az aludobozos felépítmények világában

 • Többfunkciós raktér kialakítás (élelmiszer-, építőipar)
 • Nagyfokú tartósság
 • Alumínium előre gyártott panelek
 • Könnyű súly
 • Biztonságos, zárható raktér
 • Igényekre szabható variációk

 

 

A súly szerepe az aludobozos felépítmények világában

Ugyanúgy, mint ahogy az utólagos hőszigetelés kialakításakor, rendkívül fontos az összsúly. Tehát gépjármű mekkora súlyt nyom majd az összeszerelés végeztével, majd mekkora hasznos súlyt lesz képes szállítani.

 

Alumínium felépítménygyártó cégek lehetnek többek között: Europanel, Furgokit, Lamberet, Aluvan, mely utóbbi több, mint 55 éve gyárt nagyon jó minőségben.

 

 

Ajtók

Hátsóajtók, ajtószárnyak

 

Az ajtók súlyukat tekintve könnyűek, jellemzően 270 fokban nyílnak. Az ajtó kialakítás megoldható mágneses, vagy manuális „kallantyús” rögzítéssel. 

 

Oldalajtó

 

Az oldalajtós kialakítást, mi a Robi Mobilnál, kifejezetten javasolni szoktuk, ismerve ennek a kivitelnek az előnyeit. Az ajtó elhelyezkedése ajánlott a homlokfaltól kb. 900mm-re, mert így lehet legkevesebb a holttér.

 

 

Egyedi igények

Ha már az ajtóknál tartottunk, akkor érdemes az autó ezen részénél szót ejteni a létráról, mely 1, vagy 2 fokos kialakításban; kihúzható, vagy fix kivitelben is igényelhető.

 

Ugyanígy szintén egyedi pénztárca igényekhez alakítva oldalsó szélesség jelző lámpák is több típusban rendelhetőek. Van, hogy az ügyfél csak prizmát kér, mely csavarozás után felpatentolható. Ezen kívül elérhető a led lámpa, mely gépjármű elektronikájába kötve lesz működőképes.

 

 

Oldalfal és légterelő spoiler

Az autó oldalfalai alumínium lemezekből készülnek belső merevítéssel. A doboz többnyire a gépjármű fülkéjén túl emelkedik, így aztán egy légterelő ráépítése javasolt, hogy az autó ne tolja maga előtt a levegőt menet közben. A spoilerek is különböző méretben, típusoktól függően beszerezhetők.

 

 

Tető

A tető esetében az elsődleges cél, hogy strapabíró legyen. Ennek anyaga lehet:

 

 • egységes alumínium lemezből – kérhető bevilágítóval
 • vastag poliészter lemezből átengedve a nappali fényt

 

 

Hátsó lökés hárító gumibak

A lökhárító, rendkívül hasznos szerepet tölt be hiszen, ha a kisteherautó sofőrje rátolat egy rámpára, akkor a görgős gumibakoknak köszönhetően érzi, hogy nem mehet tovább. Tapasztalatunk szerint az ajtó zsanért célszerű még ezen kívül is védeni, pl rugós ütközés gátlóval. Egy fix rögzítésű gumibak jobban védheti az ajtó zsanért és az ajtó keretet.

 

Aláfutás gátló

Manuálisan fel- és lenyitható az autó oldalán, ami arra hivatott, hogy védjen a balesetektől, az esetleges alácsúszástól, takarva a kerék tengelyek közötti nyitott részt. Ugyanezt az aláfutás gátló célt szolgálja a hátsó lámpasor fém burkolata is, ami lehet alumíniumból, vagy acélból többnyire.

 

Alváz toldat

Bizonyos típusoknál szükséges a gépjármű alvázának toldása, így egy hosszabb felépítmény is biztonságosan rákerülhet az autóra, ez pedig az összsúlyt negatívan nem befolyásolja.

 

Szegő Profilok

Általában alumíniumból készült szegélyek az oldalfalak, sarkok találkozásánál – általánosságban véve az 1-es belső rádiusszal használt szegő profilok - a legelterjedtebbek. Dekoratívabb kivitelt kedvelőknek az ennél nagyobb rádiusszal meghajtott alumínium profilok javasoltak (pl. Aluvan).

 

Az alumínium doboz belső kialakítása

Szokványos padlóborítás – movipan lap borítás - fenol bevonattal készült rétegelt lemez, melyre jellemző a kopásállóság, vízállóság. Átlagosan 15mm vastag lap a legelterjedtebb, hiszen ez már elég stabil ahhoz, hogy sokrétű legyen felhasználhatósága. A belső kialakításhoz tartozik a padlón túl az oldalsó falak alumínium, vagy fa lécezése, ami részben rögzítési pontokat is jelent. Az árut, - akár raklapos árut - is neki lehet dönteni, vagy ezekhez rögzíteni. Ezzel is biztosítva a megfelelő szállítási körülményeket.

 

 

Bokalemez

Padlószint és az oldalfal találkozásánál egy 142mm magasságú alumínium alapú védőprofilt javaslunk, ami arra hivatott, hogy védje a dobozt a neki tolt árutól.

 

 

Az alu dobozos felépítmény szinte bármilyen kisteherautó típusra ráépíthető:

 • Ford Transit
 • Fiat Ducato
 • Peugeot Boxer
 • Citroen Jumper
 • Volkswagen Crafter
 • Hundai H350
 • Iveco alvázak

 

 

Alumínium dobozos felépítmények javítása és karbantartása

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a felépítmények állandóan munkára vannak fogva, így kiemelten ki vannak téve baleseteknek, rongálódásoknak. Így nem csupán új kivitelezéseket vállalunk, hanem a dobozok szervizét, karbantartását is.

 

Keressen bizalommal!

Alumínium dobozos

 

Vélemények

Rólunk mondták

Blog

Blog

Hűtőkamra gyártás és telepítés

Hűtőkamra gyártás, telepítés, karbantartás, burkolás

 

Jelentős mennyiségű hűtendő termék esetében különösen fontos a megfelelő hőfokra való hűtés – hőfokon tartás. Ehhez igyekszünk mi segítséget nyújtani szaktudásunkkal.

Az élelmiszeripari követelményeknek megfelelően a romlandó áruk hűtése – adott esetben sokkolása, meghatározott, állandó hőmérsékleten való tartása lényeges kihívás. 

2022. május. 12.

tovább

Quad szállítására alkalmas utánfutót keres?

Quad szállításra alkalmas utánfutó gyártás

 

Egyik ügyfelünk keresett meg azzal, hogy kifejezetten quad szállítására alkalmas utánfutót szeretnének, így a gyártási kapacitásunkat ebbe az irányba is alakítottuk. Akár új utánfutóra, akár meglévő átalakítására, javítására van szüksége állunk szolgálatára kecskeméti telephelyünkön.

2022. március. 01.

tovább
Tovább a blogra

Ügyfeleink   -  

Ők már minket választottak