menü

Csere felépítményes pótkocsik fejlesztése

 

Projekt címe: Csere felépítményes pótkocsik fejlesztése

 

Kedvezményezett: Robi Mobil Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Szerződött támogatás összege: 62 453 575 Ft

 

Visszatérítendő kölcsön összege: 39 743 184 Ft

 

Támogatás intenzitása: 55 %

 

A fejlesztés célja:

A projekt ötlet vevőink irányából érkezett információkból állt össze, miszerint a nagyobb O3 és O4 jármű kategóriákból kiindulva kínáljunk az O2-es járműkategóriába tartozó (750-3500 kg megengedett össztömegű) járművek körében is megfelelő szállítási opciót úgy, hogy költséghatékonyan és szabályosan (súlyhatárokat betartva) tudjanak szállítani a teljes közúti szállítási szegmensben.

 

Az ötlet újdonsága a mobilitás és univerzalitás, tehát az, hogy a több célú szállítási igény megoldására egy pótkocsi alvázra különböző csere felépítményt lehessen szerelni. Ennek eredményeként nem kell minden egyes szállítási feladathoz más-más jellegű pótkocsit venni, vagy kölcsönözni, hanem bizonyos esetekben elegendő egy megfelelő alvázat megvenni, amelyre a különböző felépítményeket rá lehet szerelni (legyártatni, vagy akár bérelni is lehet majd a különböző felépítményeket).

 

Szállítási igény rugalmas és praktikus megoldására hasznos a speciálisan kialakított csere felépítményes megoldás, mely ugyanarra a pótkocsi alvázra helyezhető. Amennyiben az ügyfél egyik időszakban fagyasztott árut szeretne szállítani, - amihez egy fagyasztós felépítmény szükséges-; majd egy másikban egy tonna sódert, - amihez természetesen teljesen más felépítmény típus az elengedhetetlen-, nem szükséges más és más pótkocsival számolnia a feladat elvégzéséhez. A kivitelezés lényege, hogy ugyanahhoz a gépjárműhöz tartozó dokumentációval egyik alkalommal ezt a szállítmányozási feladatot képes ellátni, másik alkalommal egy teljesen mást.  

 

Az ügyfélnek lehetősége van ezeket a csere felépítményeket megvásárolni, csak úgy, mint bérelni. Jelenleg a felépítmény jellegét tekintve 20 különböző típus képezi a választékot, melyeket lehet az alvázakon cserélni. Legyen az billencs; fagyasztós; zárt, szigetelt vagy szigeteletlen; nyitott vagy ponyvás platós; speciális szállításra alkalmas (pl. csónak) felépítmény.  

 

A projekt tervezett megvalósulásának időpontja: 2021.10.31

 

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00560

Csere felépítményes pótkocsik fejlesztése