Megbízhatóság... Minőség... Robi Mobil

Sikersztori

Egy őszi reggelen egyszer csak megáll egy 40 tonnás hűtős felépítménnyel ellátott kamion kicsivel előttem és látom, hogy a sofőrje rendkívül tanácstalan.

 

A kamion rendszáma török, így hát megpróbálkozom németül kommunikálni, de ezzel nem jutunk közelebb a problémához. Majd megpróbálok angolul kommunikálni és észreveszem, hogy egy picit ért a sofőr angolul. Az egyezményes kommunikáció alapján jelzi nekem, hogy a hűtőszervizt keresi, a Robi Mobilt.

 

Remek, akkor eddig rendben is volnánk.

 

Gyorsan megadom a helyes címet a szervizünkhöz és be is írja a GPS-be. Ekkor látja ám, hogy a tervezett út egy része autópályán vezet keresztül, és heves gesztikulálások közepette tudatja velem, hogy neki arra már nem érvényes az autópálya matricája. Na, most estünk gondolkodóba, hiszen nyilvánvaló egy ekkora kamion nem közlekedhet akárhol, akárhogy.

 

Előkotort egy magyar mobilszámot, mutogatva, hogy beszéljek vele. A vonal másik végén egy hölgy tört magyarsággal szólt bele. Vele sikerült megbeszélni az autópálya kérdést, míg vonalban voltunk megoldotta a problémát. Majd próbáltuk a GPS-t a megfelelő útvonalra téríteni, de nem sikerült több oknál fogva, de ezt most inkább nem is taglalom...

 

A sofőr csak ennyit mondott: "Taxi, taxi" - ami annyit tesz, hogy legyek én a taxi és mutassam az utat. Természetesen rábólintottam és már repültünk is.

 

Mikor megérkeztünk a cég műhelyébe, a sofőr rettentő hálás volt a segítségemért. Én pedig örültem, hogy segíthettem.