Kötelező szivárgásvizsgálat

Hűtőegységek szivárgásvizsgálati kötelezettségét előírás szabályozza, így engedje meg, hogy emlékeztessük a kötelező felülvizsgálatra. Szivárgásvizsgálatot csak az arra jogosult és szakképzett műhely végezhet a megfelelő műszerekkel, eszközökkel.

Kötelező szivárgásvizsgálat

Telik az idő

Hűtőegységek szivárgásvizsgálati kötelezettségét előírás szabályozza, így engedje meg, hogy emlékeztessük a kötelező felülvizsgálatra. Szivárgásvizsgálatot csak az arra jogosult és szakképzett műhely végezhet a megfelelő műszerekkel, eszközökkel. A vizsgálat célja megállapítani, hogy a szivárgás mértéke a megengedett határ alatt van-e vagy sem.

 

Szivárgásvizsgálat eredménye a következő lehet:

  • Megfelelt
  • Nem megfelelt

 

"Megfelelt minősítés" során megállapítható, hogy a raktérhűtő az engedélyezett szivárgási tartományon belül van, majd a központi nyilvántartási rendszerben online rögzíthető.

 

"Nem megfelelt minősítés" esetén pedig a szivárgás mértéke meghaladja megengedett értéket. Így intézkedni kell a szivárgás megszüntetéséről, majd 30 napon belül megismételtetni a szivárgásvizsgálatot.

 

A szivárgásvizsgálat eredményéről jegyzőkönyvet készítünk, melyet a hatóság honlapjára töltünk fel.
Megfelelt vizsgálati eredmény után igazoló matrica kiragasztása kerül a hűtőegységre. Amennyiben a "nem megfelelt" minősítést kapja raktérhűtője, ne aggódjon mi, a Robi Mobil-nál elvégezzük a raktérhűtő szükséges javítását, majd az ismételt vizsgálatot.

 

Hűtőkamrák és hűtőházak szivárgásvizsgálata

A rendszeres szivárgásvizsgálat hűtőkamrák és hűtőházak esetében is kötelező. Természetesen ezen területen is állunk rendelkezésükre. 

 

Mint hivatalos szivárgásvizsgálatra jogosult szerviz várjuk Önt felülvizsgálatra.

Kérjen időpontot még ma!

 

+36 20 329 00 73

+36 20 262 01 64

Korábbi blog cikkeink

Hűtőkamra gyártás, telepítés, karbantartás, burkolás

 

Jelentős mennyiségű hűtendő termék esetében különösen fontos a megfelelő hőfokra való hűtés – hőfokon tartás. Ehhez igyekszünk mi segítséget nyújtani szaktudásunkkal.

Az élelmiszeripari követelményeknek megfelelően a romlandó áruk hűtése – adott esetben sokkolása, meghatározott, állandó hőmérsékleten való tartása lényeges kihívás. 

2022. május. 12.

tovább

Nem olyan régen műhelyünkből került átadásra egy különleges, új fejlesztésű raktérhűtő, mégpedig egy Carrier gyártmányú Xarios 8 típusú hűtőgép. A Xarios termékcsalád tovább fejlesztett típusa.

2022. április. 01.

tovább

Quad szállításra alkalmas utánfutó gyártás

 

Egyik ügyfelünk keresett meg azzal, hogy kifejezetten quad szállítására alkalmas utánfutót szeretnének, így a gyártási kapacitásunkat ebbe az irányba is alakítottuk. Akár új utánfutóra, akár meglévő átalakítására, javítására van szüksége állunk szolgálatára kecskeméti telephelyünkön.

2022. március. 01.

tovább

Mai változó világunkban a piac igényeihez való alkalmazkodás elengedhetetlen. Ezért is nyitottunk új partner felé. Így lettünk a Dometic Group magyarországi hivatalos márkaszervize és értékesítési pontja. 

2022. február. 05.

tovább